Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

MEGHÍVÓ

Az „Eszmesúrlódások” vitakör változatlan helyszínen és módon folytatódik.
Szeretettel várjuk  2017. október 3-án kedden 17 órakor a Jezsuiták Párbeszéd házában a Loyola Caféban(VIII.Horánszky-utca 20)

Lehet–e a mammonból talentum? Jut-e hely az erényeknek a gazdaságban?

 

Baritz Sarolta közgazdász, adjunktus, domonkosrendi szerzetes,
Zsóka Ágnes közgazdász, docens,
Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója

Moderátor: Elmer István újságíró.

 

Elviselhető-e a modern pénzügyi-gazdasági társadalom? Létezik-e a dolgos, szavahihető polgár, vagy a biznisz az biznisz álláspontján álló, az erkölcsi megfontolásokat másodlagosnak tekintő (vagy figyelembe se vevő) üzletember típusa uralkodik? Ki vagyunk-e szolgáltatva egy láthatatlan gazdasági hatalomnak – valóság ez, vagy képzelet csupán?

David C. Korten híres művében – Tőkés társaságok világuralma – azt mondja, úgy bánunk ma a világ gazdasági és környezeti adottságaival, mint ahogyan egy cowboy bánna az űrhajó berendezéseivel, ha beültetnék oda. Tehát tönkre tesszük, a pusztulás felé hajtjuk magunkat. Az emberiségnek végre le kellene számolnia azzal az illúzióval, amely szerint a fejlődést a mindig bővített újratermelés jelenti.Hogyan vélekedjünk a fenti megállapításokról?

Ezekre és még más, mindennapjainkat érintő, morális megfontolásokat igénylő kérdésekre keresik a választ következő alkalommal a Széchenyi Társaság által ESZMESÚRLÓDÁSOK címmel indított kerekasztal-beszélgetésen a meghívott szakértők.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Széchenyi Társaság elnöksége

Részletek

Dátum:
2017. 10. 03.
Időpont:
17:00 - 19:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:

Szervező

Széchenyi Társaság
View Szervező Website

Helyszín

Párbeszéd Háza, Loyola Cafe
Horánszky u. 20
Budapest, Pest 1085 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 1 411 0825
View Helyszín Website

Title

Go to Top