Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke, az Országos Széchenyi Kör vendégének 40 perces előadása Széchenyi István édesapja, Széchényi Ferenc, a múzeum- és könyvtáralapító államférfi életművének szellemiségéből kiindulva tekinti át fia, István, a legnagyobb magyar társadalomformáló tevékenységét, amely szellemi hagyaték felvételt nyert a hungarikumok közé. Ezt a szellemi hagyatékot, az életművet, illetve Széchenyi István személyiségét, vágyait, fáradhatatlan és alapos aktivitását, államférfiúi magatartását vázolja az előadás hazaszerető vallomásként, amely az Ő követésre méltó üzeneteként érkezik a mai nemzedékhez.

Az előadást kísérő relikvia-kiállítás szemlélteti a páratlan, önzetlen életmű hazánkra ma is ható gazdagságát, Széchenyi István életének különlegességét.

Az előadásnak helyet adó Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tudástára / Szeged, Boldogasszony sugárút 6 /már harmadik alkalommal látja vendégül az előadót, aki eddig „Széchenyi, a testnevelés apostola”, „Mivel érdemelte ki a francia becsületrendet és a legmagasabb török kitüntetést egy magyar, gróf Széchenyi Ödön?” című előadásokkal vonta be a hallgatóságot a legnagyobb magyar és kisebbik fia életének kevéssé ismert fejezeteibe.

Részletek

Dátum:
2020. 03. 11.
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Szervező

Széchenyi Társaság
View Szervező Website

Helyszín

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
Boldogasszony sgt. 6.
Szeged, Csongrád megye 6725 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 546-051
View Helyszín Website

Title

Go to Top