Elnökségi ülés

Loading Events

A Széchenyi Társaság elnöksége december 8-án ülést tartott. Napirenden az alábbiak szerepeltek:
1) A Széchenyi-bál szervezésének jelenlegi állása
A bál időpontja, helyszíne a korábban közölteknek megfelelő. A műsort szolgáltató előadók zömével a megállapodás megszületett. Még nem teljesen tisztázott a színvonalas és anyagilag elfogadható mértékű többi szolgáltatás (kényelem, étkeztetés) biztosításának körülménye. Ezekben az ügyekben a társaság főtitkára további tárgyalásokat folytat.
2). Konferencia szervezése a civil szervezetek identitásának problémáiról
A jelenlegi politikai helyzet nyilvánvalóvá tette, hogy a működő és aktív civil szervezetek álláspontja nemzeti/politikai identitásuk meghatározásában nem egységes. Részben ezzel a zavarral foglalkozott a társaság korábban kiadott közleménye is. Mindazonáltal szükségesnek látjuk egy konferencia szervezését, melynek során szakértők, akár ellentétes oldalon álló előadók foglalkoznának a kérdéssel. Felmerült, hogy a társaság keresse meg a Professzorok Batthyányi Körét a szervezés és a program kialakításának ügyében. A konferencia szervezését 2015 tavaszára tervezzük.
3). A társaság megjelenítése közösségi portál(ok)on, különös tekintettel a Facebookra.
Felmerült annak lehetősége, hogy a társaság – közkapcsolatának kiterjesztése érdekében – jelenjen meg a Facebookon, vagy más közösségi internetes portálon. Ennek egyik fontos célja az, hogy a Facebookot gyakran használó fiatalokat is bevonjuk abba körbe, mely Széchenyi nemzeti/morális eszmevilágát elfogadja.

A Széchenyi Társaság elnöksége

Details

Date:
2014. 12. 08.
Time:
08:00 - 17:00
Event Category:

Title

Go to Top