A Budakeszi Széchenyi Baráti Kör első rendezvénye 2021-ben

Loading Events

A Budakeszi Széchenyi Baráti Kör 2020-ban Gróf Széchenyi István születésének 229. évfordulóját szeptember 21-én, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, még megünnepelhette.  Azután minden, korábban megszervezett programot fájó szívvel le kellett mondanunk.

A 2021. esztendő is változatlan körülmények között kezdődött. A szigorú és ésszerű korlátozásokat honfitársaink és a magunk egészsége érdekében be kell tartanunk, így a programokat továbbra is nélkülözni kényszerülünk.

 

Nagyrabecsült és szeretett tagtársunk és sokunk személyes jó barátja, a Kossuth- és József Attila -díjas valamint a Széchenyi Társaság díjával kitüntetett költő, Nagy Gáspár 2007. január 3-án hagyott el minket örökre. Azóta minden esztendőben az ő emlékének és költészetének szenteltük az első, januári Széchenyi esténket.

Ezt tettük 2021. január 4-én is, amikor szűk körben, felesége, Szabó Márta, leánya, Nagy Réka és a Széchenyi Baráti Kör néhány tagja részvételével rövid megemlékezést tartottunk, gyertyát gyújtottunk és megkoszorúztuk Nagy Gáspár szobrát. Tagtársainknak digitális formában juttatunk el egy a költő életművéből  válogatott rövid, képes összeállítást.

Nekünk nem szabad feledni

 

Kőrösiné dr. Merkl Hilda

Elnök

Details

Date:
2021. 01. 04.
Event Category:

Title

Go to Top