Budakeszi Széchenyi Baráti Kör

a Széchenyi Társaság filiáléja

Budakeszi Széchenyi Baráti Kör2021-01-14T15:14:24+01:00

A Budakeszi Széchenyi Baráti Kör 1991-ben jött létre. Célja a Széchényi szellemében együttgondolkodás Budakeszi erkölcsi, társadalmi, gazdasági problémáinak megoldása érdekében. Fő tevékenységei:

  • Széchenyi-estek szervezése
  • budakeszi Széchenyi szobor felállítása
  • Széchenyi példáját az ifjúság elé állítani

Elnök: Körösiné dr. Merkl Hilda
Elnökségi tagok: Csáki-Maronyák Katalin, Déry Attila, Kolozsi Gyula, Nagy Zoltán, Pelyach István, Szemereki Zoltán, Vágújhelyi Pál

Híreink

Az aranykocsi újjáépítése – Beszámoló

2020. szeptember 23-án a Széchenyi Baráti Kör meghívására a Széchenyi Társaság emlékérmével kitüntetett Budakeszi Kultúra Alapítvány és segítőik, Herein Gyula, Szabó Mihály, Nagy László és Zákonyi Gyula gazdag képanyag vetítése kíséretében a budakeszi érdeklődőknek is bemutatta az aranykocsi történetét és újjáépítési folyamatát. A rendezvényen megjelent Kocsmár Péter, a Dunakeszi Járműjavító értékesítési igazgatója és emléklappal köszönte meg Herein Gyula, Nagy László, Zákonyi Gyula, Ugron István és Koós Hutás Katalin évtizedes munkáját a díszvagon újjáépítésében. A vírushelyzet ellenére sok érdeklődő volt részese egy nem mindennapi, történelmi jelentőségű bemutatónak.

2020. október 14.|
Go to Top