A Széchenyi Társaság és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért Egyesület közös rendezvényt tartott Budakeszin 2023. november 7-én az Erkel Ferenc Művelődési Házban. A rendezvényen több mint 30 budakeszi 12-14 éves diák vett részt a Széchenyi István Általános Iskolából és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumból.

A SZAKC munkatársai Petőfihez kötődő programot dolgoztak ki, mely a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) és a budapesti székhelyű Széchenyi Társulás közös programjaként valósul meg. A programban Kustyán Ilona, nyugalmazott gimnáziumi tanárnő tart egy előadást, melyet kicsit megreformálva, gyakorlatilag egy párbeszédes, interjús formában tart meg Hideghéthy Andreával. Majd egy interaktív foglalkozás során kártyákon kapják meg a csoportok szerint a múzeumok Petőfihez kapcsolódó digitális tartalmait a gyerekek, és csoportban feldolgozzák a nem formális tanulás eszközeivel, ezt követően az eredményt prezentálják. Lezárásképpen az előadások tartalmára épített online kvízt töltenek ki a gyerekek értékes nyereményekért.

A KVÍZ első három helyezettje Bluthoos hangszórót, fülhallgatót és Powerbankot nyertek a jó és gyors válaszokért.

Köszönjük az iskolák vezetőinek Bódi Zsuzsa és Jámbor Erzsébet igazgatónőknek, a kísérő tanároknak a tanulók felkészítését.

Köszönjük a Kvíz kidolgozóinak és lebonyolítóinak, Hideghéthy Andrea igazgatónőnek, Kustyán Ilona tanárnőnek, Jandura Péter projekt asszisztensnek és Németh Tímeának lelkes együttműködését.

Gratulálunk minden résztvevőnek és különösen a díjazott diákoknak:

  1. Kerényi Barnabás (1. helyezett), (Képen balról a második)
  2. Schrotti Róza (2. helyezett), (Képen balról az első)
  3. Zovát Eszter és Földváry Júlia (megosztva 3. helyezettek) (Képen jobbról)

Szemereki Zoltán
elnök
Széchenyi Társaság