A COMP-REND Kft és a PERIVA Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából „Haza és haladás” címmel országos programsorozatot tervez az MTA Könyvtár és Információs Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

A programsorozat nyitó eseménye az „Az én Széchenyim” jeligéjű rajzpályázat 12-20 éves diákok számára.

A pályázat zsűriébe meghívást kapott Szemereki Zoltán, társaságunk alelnöke.

 

Bővebben:

A COMP-REND Kft és a PERIVA Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából „Haza és haladás” címmel országos programsorozatot tervez az MTA Könyvtár és Információs Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

A programsorozat nyitó eseménye az „Az én Széchenyim” jeligéjű rajzpályázat 12-20 éves diákok számára. (Érdeklődés esetén fiatalabb versenyzők pályaműveit is elfogadjuk, de számukra külön életkori kategóriát nem hirdetünk meg.) Pályázni Széchenyi személyéhez vagy életművéhez kapcsolódó, nem portré jellegű alkotással lehet a következő műfajokban:

I. kategória: Szabadkézi technikával készült képek (rajzok és festmények)

II. kategória: Montázsok, digitális technikával készült képek

Mindkét kategóriában külön értékeljük a 7-9. és 10-13. évfolyam, illetve a szakirányú művészeti képzésben tanuló diákok alkotásait.

A művek szkennelt vagy pdf-formátumban mentett változatát várjuk elektronikus úton 2021. február 1-ig a szechenyi@comp-rend.hu címre.

Egy pályázó legfeljebb kettő képet küldhet be, a képek mérete darabonként max. 3 MB lehet. A kísérőszövegben kérjük megadni a pályázó nevét, születési dátumát, osztályát, iskolájának nevét és címét, valamint az illusztrált vers címét. Az adatokat bizalmasan kezeljük.

A pályaművek első elbírálására február közepén kerül sor, a pályázókat mailben értesítjük az eredményről.

A döntőbe bejutóktól az eredeti műveket majd az értesítésnek megfelelően postai úton kérjük megküldeni, személyes átvételre egyelőre a járványügyi helyzet miatt nincs mód. Kérjük a pályázókat, a postai küldemények esetében ügyeljenek a megfelelő csomagolásra, a képeket össze nem hajtható, kemény mappában adják fel.

Az eredeti képek alapján a zsűri (Dr. Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának igazgatóhelyettese; Szemereki Zoltán, a Széchenyi Társaság mb. elnöke; Orgoványi Gábor, Szabó Andrea Cecília és Tóth Péter László képzőművészek, a SZÁMALK-Szalézi Technikum művészeti szakvezetője és tanárai) márciusban dönt a helyezésekről, a helyezettek névsorát április elején tesszük közzé. A döntőbe jutott műveket ősszel kiállítjuk a budapesti TIT Stúdióban és a Szegedi Tudományegyetemen. A győztesek és a Facebookon meghirdetendő közönségszavazás nyertesei könyvjutalomban részesülnek, továbbá minden kategória 1-3. helyezettjének műve megjelenik a jubileumi év végén kiadásra kerülő kötetben.

A pályaművek beküldésével a pályázók automatikusan hozzájárulnak a képek szabad felhasználásához, megjelentetésükhöz a rendezvénysorozat honlapján, illetve a COMP-REND Kft. által kiadásra kerülő kötetben. A felmerülő további kérdésekre a szechenyi@comp-rend.hu címen kaphatnak választ.

www.szechenyi.comp-rend.hu