„Széchenyi István üzenete a mának” 

A program helyszíne: Szeged, Boldogasszony sugárút 6, 17 óra. „Tudástár”

 

Dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke, az Országos Széchenyi Kör vendégének 40 perces előadása Széchenyi István édesapja, Széchényi Ferenc, a múzeum- és könyvtáralapító államférfi életművének szellemiségéből kiindulva tekinti át fia, István, a legnagyobb magyar társadalomformáló tevékenységét, amely szellemi hagyaték felvételt nyert a hungarikumok közé. Ezt a szellemi hagyatékot, az életművet, illetve Széchenyi István személyiségét, vágyait, fáradhatatlan és alapos aktivitását, államférfiúi magatartását vázolja az előadás hazaszerető vallomásként, amely az Ő követésre méltó üzeneteként érkezik a mai nemzedékhez.

Az előadást kísérő relikvia-kiállítás szemlélteti a páratlan, önzetlen életmű hazánkra ma is ható gazdagságát, Széchenyi István életének különlegességét.

Az előadásnak helyet adó Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tudástára / Szeged, Boldogasszony sugárút 6 /már harmadik alkalommal látja vendégül az előadót, aki eddig „Széchenyi, a testnevelés apostola”, „Mivel érdemelte ki a francia becsületrendet és a legmagasabb török kitüntetést egy magyar, gróf Széchenyi Ödön?” című előadásokkal vonta be a hallgatóságot a legnagyobb magyar és kisebbik fia életének kevéssé ismert fejezeteibe.