A Budakeszi Széchenyi Baráti Kör szervezésében városi ünnepséget tartottunk a Széchenyi szobornál 2018. szeptember 21-én.

Az ünnepi beszédet Borók Edit, a Nagy-Sándor József Gimnázium igazgatónője tartotta.

Az ünnepi műsorok a felkészítő pedagógusok és a diákok munkáját dicsérték: szavalatokat, tartalmas gondolatokat, szép zenét hallhattunk.

Kerényi Frigyes: „A Lánczhíd alapkövének letétele alkalmánál” című verset Bereznai Jessica és Lipták Júlia 8.b osztályos tanulók szavalták el.

Majd a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából Kéringer Gábor tanár Úr furulya együttesének növendékei, Simai Andrea, Csidei Barnabás, Timár Vince, Gaál Zsófia, Paragi Réka, Pap Natália, Lorenzo Allegri: „Settimo Ballo” című művét játszották.

Gr. Széchenyi István gondolatait „A magyar nyelvről és Magyarország megmaradásáról” válogatta és elmondta Berki Júlia a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium 11.B osztályos diákja.

A Nagy-Sándor József Gimnázium tanulói, Danics Dávid, Wilhelm Szimonetta; Frey Bence és Magos Benedek gitárkíséretével válogatásokat olvastak fel Széchenyi István gondolataiból.

Az ünnepi koszorúzást a Széchenyi Társaság főtitkára, dr. Rubovszky András nyitotta meg, majd a résztvevő intézmények és helyi közösségek helyezték el az emlékezés koszorúit, virágait.

A Széchenyi Baráti Kör elnöke, Kőrösiné dr. Merkl Hilda köszönetét fejezte ki az immár hagyományos helyi ünnepség előkészítéséért a helyi intézményeknek, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy az országos rendezvényen, Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a Budakeszi Széchenyi Általános Iskola és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium tanulói is szerepelnek majd.

Az ünnepség végén közösen énekeltük el a Szózatot, ezzel is emlékezve a
legnagyobb magyar hazafiságára, hűségére, közjó szolgálatára.

 

Összeállította:

Szemereki Zoltán
a Széchenyi Társaság alelnöke