2018. január 27-én rendeztük a Pesti Vigadóban a 101. Széchenyi Lakoma és Bált. A 260 fős vendégseregnek tartalmas programban volt része.

A bál mottója és címe: Velünk élő Hungarikumok. Ennek jegyében be kívántuk mutatni, hogy a hungarikummá nyilvánított kulturális, történelmi örökségünk és a termékek nem múzeumi tárgyak, nem csak a hagyományőrzés eszközei, hanem mindennapi életünk részei.

Az üdvözlő ital elfogyasztása után tárogató hangjára nyíltak a bálterem ajtajai és a vendégek elfoglalták helyüket a 10-10 fős asztaloknál.

A négyfogásos vacsora alapanyagai nagyrészt Hungarikum Termékek voltak. Az egyes fogások között Hrivnák Tünde divat-tervező mutatta be Halasi Csipikével, Matyó és Kalocsai motívumokkal diszített ruháit. Közben Pál István Szalonna és bandája muzsikált és a Fricska táncegyüttes fergetegesen táncolt.

A jókedhez és a tánchoz a muzsikát a Madarak Tánczenekar bizosította, miközben magyar borok, pálinkák és Unikum állt a vendégek rendelkezésére.

Éjfélkor dr. Horváth Attila alkotmánybíró mondott serleg-beszédet, majd a bál valamennyi vendége tokaji aszuval koccintott és emlékezett gr.Széchenyi Istvánra.

******************************************************************************

Az Elnökség meghallgatta a beszámolót a Bál szervezésének körülményeiről, az ehhez kapcsolt háttérmunkáról, a Bál fogadtatásáról  és közösségi visszhangjáról.

Az Elnökség határozatban mondott köszönetet a sikeres szervezésért                             

                               Kolozsi Gyulának

  1. Rubovszky Andrásnak és

                              Szemereki Zoltánnak.

Az eseményről részletes képes beszámolót láthatunk a bál honlapján