A díjkiosztással egybekötött kiállítás egy évek során ismétlődő, a művészeti szakközépiskolák alkotási-tervezési versenyének zárórendezvénye. Az eseményt a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézete és a Művészeti Szakközépiskolák Szövetsége szervezte. A pályázatok versengését ezúttal Széchenyi gróf emlékének szellemében rendezték, ezzel is népszerűsítve nemes személyét.

Széchenyi István élete és művei című kiállítást Széchenyi István születése 225. évfordulójának megünneplésére rendezték ahhoz kapcsolódóan, hogy 2016-ot Széchenyi Emlékévnek nyilvánította a Széchenyi Emlékbizottság. A művészeti szakközépiskolák hallgatói részére kiírt pályázat munkáiból készült kiállítást dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke nyitotta meg.

Erre, valamint az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. február 6-án, került sor a Nyíregyházi Főiskolán.

A kiállítást szervező Gaul Emillel készített  interjut dr. Kőrösi Mária e.docens a „Hatoscsatorna” Hír-érték c. műsorának vezetője. A február 18-án közvetített műsor részletesen és Széchenyi személyéhez méltóan foglalkozott a Nyiregyházi Egyetem kezdeményezésével, mellyel felhívták a tanuló ifjuság  figyelmet  Széchenyi gróf szellemi nagyságára és nemzetépítő tevékenységére.