A Széchenyi Társaság elnökségi ülést tartott a fóti Károlyi kastélyban gr. Károlyi László és felesége Erzsébet asszony meghívására 2014.10.27-én.

A Károlyi-házaspár Haza iránti elkötelezettségét, a közjótékonysági munkát, Fót város – az ősi kastélyt és környezetének – felvirágoztatását, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékelte, és ezért 2012-ben a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesítette. Részletesebben lásd itt>>

Az elnökségi ülés helyszine tehát Károlyi-házaspár megtisztelő vendéglátásával, fóti rezidenciájuk volt. Az elnökségi ülés előtt vendéglátóink végigvezettek varázslatos szépségű otthonukon, mely már kulturális központ szerepét is betölti.

A házigazdák bemutatták az épületet és rövid tájékoztatót tartottak a Károlyi-család multjáról és terveikről.

Gróf Károlyi László átveszi dr. Rubovszky András főtitkártól a társaság ajándékátAz elnökségi ülés napirendjén szerepelt:

A szeptemberi Széchenyi születésnap kapcsán rendezett hagyományos koszorúzás, MTA emlékülés és a Széchenyi Társaság Díja (lásd itt) átadásának értékelése.

Tájékoztatók:

Körösi Mária tv műsora, cikke és előadásai, Cserháti László közszereplése, dr. Rubovszky Andrással készített interju a Brassói Lapokban.

A Széchenyi-emlékbizottság 2016. megalakulása (Alapítók: Országos Széchenyi Kör, Széchenyi Alapítvány és Széchenyi Társaság.) Az MTI OS közleményt lásd itt>>

Hoffman Rózsa nov 12-i előadása. Meghívót lásd itt>>

Az elnökségi ülésnek két fő napirendje volt

1. A hagyományos Széchenyi-bál (2015. február 14.) előkészítése.
A bálnak ezúttal a Magyar Művészeti Akadémia székhelye, a felújított Vigadó  ad helyet. A megbeszélés tárgya elsősorban az anyagi feltételek biztosítása és a műsor felépítésének kérdése volt.  A részletes programról kialakulásuk után honlapunkon (is) tájékoztatást adunk.

Az elnökségés és a Károlyi házaspár. Balról jobbra: Kolozsi Gyula, dr. Cserháti László alelnök, Zwiczkl József, dr. Merkl Hilda, dr. Rubovszky András főtitkár, háziasszonyunk gróf Károlyi Lászlóné Erzsébet asszony, dr. Kőrösi Mária, gróf nagykárolyi Károlyi László, dr. Tóth József elnök, prof. Sajgó Mihály. Fotó: Buday Miklós

  1. A Széchenyi Társaság felhívásának elfogadása,
    melynek célja a hazai civil szervezetek figyelmének felhívása annak fontosságára, hogy szerepük, közösségi megnyilvánulásaik feleljenek meg egy olyan normarendszernek, mely a nemzet túlnyomó részének egyetértését bírja – függetlenül az individuális pártkötődéstől.

A felhívás szövege itt, valamint  az MTI Országos Sajtószolgálat (OS)  nov. 3-i közleményében   olvasható.

A következó elnökségi ülés december elején lesz.

Köszönjük házigazdáinknak a helyszin biztositását és  dr. Kőrösi Máriának az előzetes szervező munkát.

Széchenyi Társaság elnöksége